Serieroman-konkurranse

FRIST: 7. MAI

STOR MANUS-KONKURRANSE!

Drømmer du om å bli serieromanforfatter? Om å skrive bøker som fenger lesere over hele Norge? Nå har du sjansen! Hjemmet leter etter Norges neste store serieroman-suksess. Førstepremie er på 100 000 kroner.

SLIK DELTAR DU:

Skriv ca. 25 000 ord – omtrent første halvdel av bok nr. 1 – og send til oss, sammen med et par sider om hvordan du ser for deg den videre handlingen i serien. Hvis du har hele første bok ferdig, så send oss gjerne alt.

INNSENDELSE

Vi vil ha manuset som et Word-dokument sendt i en epost. Skriv navnet ditt på første side av manuset. Vår medarbeider som mottar manusene, vil anonymisere dem før de gis videre til juryen. Skriv gjerne noen ord om deg selv.

Mail: serieromaner@egmont.com

Frist: 7. mai.

HVEM KAN DELTA?

Alle som har en god historie å fortelle! Det spiller ingen rolle om du er ivrig nybegynner eller allerede etablert forfatter. Det er den gode fortellingen som avgjør hvem som skal vinne.

JURYEN

Juryen består av blant andre Hjemmets redaktør Elisabeth Lund-Andersen, tidligere sjefredaktør og fictionansvarlig i Hjemmet Rønnaug Greaker og redaksjonssjef Kjetil Johnsen.

PREMIE

Premien er på 100 000 kroner. Dette er ikke et forskudd på royalty, slik enkelte forlag har gjort i tidligere konkurranser. Vi snakker her om 100 000 kroner i tillegg til det du vil tjene på salget av boken!

Målet er å finne én vinner som får hele premien, men vi er åpne for å dele den på flere, hvis det blir så jevnt at det er umulig å kåre bare én vinner. Vi forbeholder oss også retten til ikke å kåre en vinner, hvis kvaliteten på bidragene ikke er god nok. Vår redaksjon vil jobbe med forfatterne som blir antatt om hvordan seriene best kan utvikles.

«EKSTRAPREMIE»

Hjemmet er på utkikk etter novelleforfattere, og vil lete i de innsendte manusene etter talenter som kan bli inviterte til å skrive historier til bladet. Så selv om du ikke stikker av med seieren her, kan denne konkurransen likevel være starten på din forfatterdrøm!

KONTAKT

Har du spørsmål, kontakt redaksjonssjef Kjetil Johnsen:

E-post: kjetil.johnsen@egmont.com

Ta gjerne kontakt dersom du er en etablert serieforfatter, som ikke har lyst til å delta i konkurransen, men som er nysgjerrig på hvordan det ville være å samarbeide med oss i Hjemmet og Egmont Publishing.

 

TIPS TIL BOKEN DIN

Finn en interessant ramme for fortellingen: Mange serier som utgis foregår i «gamle dager», stort sett en gang mellom 1860 og 1960. Det er ikke et krav, men en historisk ramme kan bidra til å gjøre serien ekstra spennende. Og uansett hvilket årstall du legger handlingen til – tenk på miljøet du velger! Skal handlingen foregå i et fiskevær i nord eller i et overklassemiljø i hovedstaden? Skal hovedpersonen være student, jordmor, alenemor, godseierfrue eller politi? Husmor, advokat eller sykepleier?

Kvinnelig hovedperson: Det er flest kvinner som leser serieromaner. Derfor er det best at hovedpersonen din er en kvinne. Gjerne ung og sterk, men slett ikke ufeilbarlig! Og skap sterke bifigurer rundt henne, noen hun kan snakke med, slik at du kan bruke dialog til å fortelle om karakterenes følelser.

Skriv som en TV-serie: Tenk på romanserien som en TV-serie – med noen handlingstråder som blir avsluttet i hver bok, mens andre deler av handlingen går over flere bøker før de får en avklaring. Og hver bok bør ha en spennende avslutning!

Følelser og hverdag: Ikke bombarder leseren med dramatiske hendelser. La historien bølge – fra stille, tankefulle hverdager til store, avgjørende øyeblikk. Og husk kjærligheten – masse, masse kjærlighet!

Mange bøker: Tenk over om historien du vil fortelle kan strekkes over mange bøker. Tenk også på om du har tid til å skrive disse bøkene! Når serien din kommer i salg, er det perfekt om det kommer en ny bok minst annenhver måned. Det krever høyt tempo, sprudlende kreativitet og sterk arbeidsmoral!

Skriv gjerne noe helt annerledes: I dag har de norske serieromanene funnet sin form. Det er fort gjort å glemme at serien som startet det hele, Margit Sandemos «Isfolket», var noe helt annet. Spenning og kjærlighet, ja, men også demoner og kampen mellom det gode og det onde. Hvis historien du brenner for er annerledes enn de historien du i dag finner i serieromanene, så er vi likevel interesserte. Vær tro mot det du vil fortelle, og send inn!

Vi gleder oss til å lese boken din!